В Енергоатомі попередили про закінчення терміну експлуатації ядерного палива на ЗАЕС

В Енергоатомі попередили про закінчення терміну експлуатації ядерного палива на ЗАЕС

"Шість енергоблоків тимчасово окупованої російськими військами Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) наближаються до завершення терміну експлуатації палива. Про це заявив керівник \"Енергоатому\" Петро Котін в ефірі телемарафону"

Керівник "Енергоатому" Петро Котін в ефірі телемарафону висловив занепокоєння щодо шести енергоблоків Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), які наразі тимчасово окуповані російськими військами.

За його словами, термін експлуатації палива на цих блоках наближається до завершення, що ставить під питання безпеку їх подальшої роботи.

"Це одна з проблем, яка додалася останнього часу," - зазначив Котін. "Частина палива – термін експлуатації на нього перевищує 6 років. Ми входимо на невідому територію, там, де ніхто ще не був, тому що ніхто не перевищував цей термін до того в атомних реакторах будь-де."

Керівник "Енергоатому" підкреслив, що для оцінки безпеки подальшої експлуатації палива необхідні відповідні аналізи та обстеження, які мають провести компетентні представники виробників палива.

Однак наразі проведення таких перевірок неможливе через відсутність доступу до ЗАЕС.

"Виробник пального на сьогодні повинен провести відповідні аналізи безпеки, відповідне обстеження цього палива. Після цього можна буде сказати, що з ним можна робити. Можливо, воно ще придатне для подальшої експлуатації, але це потрібно перевірити повністю," - додав Котін.

Ситуація на ЗАЕС залишається вкрай небезпечною та невизначеною.

Відсутність доступу українських фахівців до станції та непрогнозовані дії окупантів створюють серйозні ризики для безпеки атомної енергетики України та всієї Європи.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews