Знайомтеся, "Вікторія": ШІ-аватар МЗС України, що оживляє дипломатію

Знайомтеся, "Вікторія": ШІ-аватар МЗС України, що оживляє дипломатію

Зустрічайте "Вікторію" - інноваційний ШІ-аватар, який відтепер озвучуватиме офіційні заяви МЗС України, стосовно українців за кордоном. Цей віртуальний помічник покликаний замінити "живих" фахівців, зокрема й у теле- та радіоефірах, йдеться у повідомленні Forbes.

"Вікторія" створена на основі реальної людини, яку зняли на камеру з різних ракурсів та попросили озвучити текст. Аватар володіє українською та англійською мовами.

"Завдяки цьому формату відеоматеріали можна буде швидко надавати телеканалам", - зазначають у МЗС. "Дипломатія традиційно вважається консервативною сферою, і ми прагнемо змінити цю ситуацію, продемонструвавши нашу інноваційність".

Для запобігання поширенню фейків, до відео буде додано QR-код, який вестиме користувачів на офіційну сторінку МЗС із заявою.

Розробкою аватара, яка тривала близько місяця, займалась громадська спілка Nazovni Tech у співпраці з ГО The Game Changers. За оцінками співзасновника GovTech-компанії Strimco Романа Ланського, подібна робота могла коштувати $5-10 тис. (однак її спонсорували партнери, а не держава).

"Для її навчання необхідно завантажити близько 1000 записів виступів речників МЗС за останні п'ять років", - додає Ланський.

Як зазначив голова МЗС Дмитро Кулеба, відомство вже використовує ШІ для озвучування офіційних звернень французькою, іспанською, португальською та арабською мовами. Загалом, в рамках комплексної програми впровадження штучного інтелекту, "Вікторія" стає лише одним із перших результатів. Наразі також ведеться робота над ШІ-тренажером для навчання молодих українських дипломатів.

Додаткова інформація:

  • ШІ-аватар "Вікторія" - це не просто віртуальний помічник, а й символ інновацій та прагнення МЗС України до прозорості та доступності дипломатичної інформації для громадян.
  • Використання штучного інтелекту у сфері дипломатії відкриває нові можливості для ефективної комунікації та співпраці з українцями за кордоном.
  • Запровадження ШІ-технологій свідчить про прагнення МЗС України йти в ногу з часом та використовувати сучасні інструменти для кращого виконання своїх завдань.
Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews