Казахстан прибрав Талібан зі списку терористичних організацій

Казахстан прибрав Талібан зі списку терористичних організацій

"Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що радикальне угрупування Талібан, яке контролює владу в Афганістані, виключено зі списку терористичних організацій. З посиланням на пресслужбу політика"

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив про виключення радикального угруповання Талібан, яке контролює владу в Афганістані, зі списку терористичних організацій.

Цей крок пояснюється прагненням Казахстану до розвитку торговельно-економічного співробітництва з сучасним Афганістаном та визнанням Талібану як "довгострокового фактора".

"Активне залучення Афганістану до міжрегіональних зв'язків" є одним зі стратегічних завдань Казахстану, - підкреслив Токаєв.

Окрім виключення Талібану з терористичного списку, президент Казахстану закликав до підтримки ініціативи створення в Алмати Регіонального центру ООН з цілей сталого розвитку для Центральної Азії та Афганістану.

Ця ініціатива має на меті сприяти співпраці та розвитку в регіоні, до якого, окрім країн Центральної Азії, належить і Афганістан.

Важливо зазначити, що рішення Казахстану вивести Талібан з терористичного списку йде врозріз з позицією низки інших країн, які й далі вважають це угруповання терористичним.

Водночас, Казахстан не самотній у своєму прагненні до налагодження співпраці з Талібаном. Ряд країн, зокрема Китай, Пакистан та Росія, вже ведуть активний діалог з новим афганським режимом.

Які наслідки матиме рішення Казахстану для регіону, покаже час.

Варто також зазначити, що виключення Талібану з терористичного списку може призвести до посилення впливу цього угруповання та його ідей.

Це, в свою чергу, може становити загрозу для безпеки та стабільності в Центральній Азії.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews