Комітет парламенту Іспанії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Комітет парламенту Іспанії визнав Голодомор геноцидом українського народу

"Комітет у закордонних справах Конгресу депутатів (нижньої палати парламенту) Іспанії на засіданні 14 травня переважною більшістю голосів підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу"

14 травня на засіданні Комітету з закордонних справ Конгресу депутатів Іспанії (це нижня палата парламенту) було прийнято резолюцію. Вона стосується визнання Голодомору 1932-1933 років як геноциду українського народу. Під час голосування 29 членів комітету висловилися за прийняття цієї резолюції, чотири були проти, а ще один утримався.

Резолюцію представив депутат від ультраправої партії Vox, професор Карлос Флорес. Вона описує голод, спланований сталінським режимом у 1930-х роках в Радянській Україні. В резолюції також наведено список парламентів країн, які вже прийняли рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Резолюція закликає уряд Іспанії визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні як акт геноциду. Вона також закликає публічно вшанувати пам’ять жертв цих подій і “продовжувати рішучу підтримку України в межах ЄС, надаючи економічну, гуманітарну та військову допомогу для захисту її демократії та територіальної цілісності від авторитарного російського режиму”.

Голодомор був штучно створений сталінським репресивним режимом у 1932-1933 роках, коли відбувалася колективізація. Це було період примусового відбирання приватного майна і організації колективних господарств. В результаті цих подій від голоду загинули, за різними оцінками, від чотирьох до шести мільйонів українців, переважно у сільській місцевості.

На сьогодні Голодомор визнали геноцидом українського народу парламенти близько трьох десятків країн світу, а також Європейський парламент і Парламентська асамблея Ради Європи.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews