Ізраїль "глибоко розчарований" призупиненням постачання зброї США - Politico

Ізраїль "глибоко розчарований" призупиненням постачання зброї США - Politico

"У переговорах за зачиненими дверима з американськими посадовцями ізраїльський уряд висловив \"глибоке розчарування\" як затримкою адміністрацією Байдена поставки зброї, так і підтвердженням США у засобах масової інформації зупинки поставок, зокрема бомб. Посадовці вважають, що розголос може поставити під загрозу переговори про звільнення заручників. Про це йдеться у матеріалі Politico"

У ході закритих переговорів з американськими посадовцями ізраїльський уряд висловив "глибоке розчарування" як через затримку адміністрацією Байдена поставки зброї, так і через підтвердження США у засобах масової інформації про припинення поставок, зокрема бомб.

Ізраїльські посадовці вважають, що ця розголос може покласти під загрозу переговори щодо звільнення заручників. У статті Politico зазначається, що особи, знайомі з дискусіями, проведеними за останні 24 години, стверджують, що американо-ізраїльські відносини досягли напруження, якого раніше не було. Протягом багатьох місяців президент Джо Байден утримував критику Ізраїлю за його боротьбу проти ХАМАСу в приватних обговореннях. Однак рішення не постачати сучасну зброю загрожує послабити будь-який вплив, який Байден сподівався мати на подальші дії прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, зокрема на вирок про розпочаток повномасштабної війни у Рафаху.

На слуханнях у Сенаті 8 травня міністр оборони Ллойд Остін заявив законодавцям, що США і надалі підтримують Ізраїль у цьому конфлікті. Основним аргументом в зупинці поставок, затвердженою Конгресом, 1800 бомб, стала необхідність захистити цивільне населення в Рафаху. Американські чиновники продовжують стверджувати, що Ізраїль не розпочав широкомасштабну операцію в Рафаху, додаючи, що кампанія була обмеженою і, скоріш за все, мала на меті підвищити тиск на ХАМАС з метою домогтися угоди про припинення вогню.

Однак ізраїльські лідери натякають на те, що їхні війська можуть розширити свої дії на південну частину сектора Гази, особливо якщо протягом наступних кількох днів не вдасться досягти угоди про звільнення заручників.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews