В Естонії запропонували заблокувати Балтійське море для Росії

В Естонії запропонували заблокувати Балтійське море для Росії

"Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря"

 

Командувач Збройних сил Естонії генерал Мартін Херем закликав країну готуватися до можливої блокади Балтійського моря з боку Росії, пише щорічник Сил оборони.

Херем підкреслив, що Естонія має для цього необхідні можливості, адже на озброєнні її ВМС є як морські міни, так і протикорабельні ракети.

"Разом з Польщею, Швецією та Фінляндією, які нещодавно вступили до НАТО, ми повинні мати можливість вирішити одну з наших ключових проблем – можливу блокаду у Балтійському морі", - заявив генерал.

За його словами, така блокада значно ускладнить для Росії ведення бойових дій у регіоні, адже їй доведеться розгортати корабельну та протиповітряну оборону в акваторії моря.

"Це зробить для агресора вкрай малоймовірним розгортання корабельної та протиповітряної оборони в Балтійському морі, що, своєю чергою, дозволить нам отримувати повітряну та морську підтримку з боку союзників", - пояснив Херем.

Окрім посилення морських сил, Естонія також активно розвиває сухопутні війська. Зокрема, за останній рік була створена естонська дивізія, яка вже показала свою боєздатність під час навчань.

Триває закупівля боєприпасів великих калібрів. Протягом наступних двох років на озброєння естонської армії також будуть поставлені додаткові самохідні гаубиці, бронетранспортери, засоби ППО середньої дальності та системи залпового вогню.

Херем зазначив, що ці заходи хоч і не зможуть зупинити повномасштабне вторгнення, але здатні значно ускладнити його перебіг та мінімізувати ризик окупації країни.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews