Економіка Британії значно відновилася в першому кварталі, вийшовши з технічної рецесії

Економіка Великої Британії значно відновилася за перші три місяці 2024 року, вийшовши з так званої технічної рецесії.

Економіка Великої Британії вийшла з технічної рецесії, продемонструвавши зростання у першому кварталі 2024 року. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Згідно з даними Офісу національної статистики Сполученого Королівства, ВВП країни зріс на 0,6% у першому кварталі порівняно з попереднім. Це вище за прогнозовані 0,4% та найсильніший квартальний приріст з четвертого кварталу 2021 року, коли економіка відновлювалася після локдаунів, пов'язаних з пандемією COVID-19.

Варто зазначити, що цьому зростанню передували два квартали поспіль скорочення, що відповідає визначенню рецесії у Великій Британії. Незважаючи на квартальне зростання, загалом за останній рік економіка країни майже не продемонструвала динаміки.

Попри це, економісти висловлюють обережний оптимізм, очікуючи, що зі зниженням інфляції та відсоткових ставок британська економіка може вступити в період більш стійкого зростання.

"Це напрочуд сильне відновлення, яке може свідчити про ймовірний поворотний момент для економіки", - зазначив директор з економічних досліджень Deloitte Дебапратім Де.

Очікується, що нещодавні плани уряду щодо зниження податків, оголошені міністром фінансів Джеремі Хантом, позитивно вплинуть на результати правлячої Консервативної партії на майбутніх парламентських виборах, де їм прогнозують поразку.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про відновлення зростання економіки Великої Британії у січні після короткої рецесії у другій половині 2023 року.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews