Зеленський влаштував перестановки в РНБО та ОП: хто втратив крісла

Зеленський влаштував перестановки в РНБО та ОП: хто втратив крісла

"Останніми днями в Раді національної безпеки і оборони України та Офісі президента відбулися кадрові перестановки. Почалося все зі зміни секретаря РНБО, а дійшло до першого помічника президента"

Останніми днями в Раді національної безпеки і оборони України та в Офісі Президента відбулися кадрові зміни. Почалося все зі зміни секретаря РНБО, аж до першого помічника президента. У процесі підготовки публікації були використані укази та заяви президента Володимира Зеленського.

Перестановки в РНБО розпочалися у вівторок, 26 березня, коли Зеленський видає указ про звільнення Олексія Данілова з посади секретаря РНБО. На його місце був негайно призначений Олександр Литвиненко, який раніше очолював Службу зовнішньої розвідки. Звільненого Данілова залишили в команді влади. Учора, 29 березня, Зеленський оголосив, що екс-секретар РНБО отримає посаду посла в Молдові, але відповідний указ поки що не видавався. Ротація в Офісі Президента розпочалася в п'ятницю, 29 березня, коли на сайті Офісу Президента з'явилися укази про звільнення двох радників керівника Офісу Андрія Єрмака. Їхні місця зайняли Олена Ковальська, яка працювала в Директораті з питань інформаційної політики Офісу Президента, та екс-заступник міністра юстиції Ірина Мудра, яку також звільнили з Мін'юсту.

На цьому кадрові зміни в Офісі Президента не закінчилися. Сьогодні Зеленський звільнив Сергія Шефіра з посади свого першого помічника. Також сьогодні свої посади втратили декілька інших посадових осіб. Дотепер Зеленський не коментував причини кадрових перестановок в Офісі Президента. Щодо скорочення уряду, в інтерв'ю французьким телеканалам Зеленський зазначив, що можливі зміни в складі урядової команди, які дозволять зекономити державні кошти, які можна буде використати на фінансування оборони.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що кількість міністерств може скоротитися на третину, і оптимальна кількість міністрів становить 15-16.

Автор матеріалу:

https://kurs.com.ua/novost/1179461-zelenskii-ustroil-perestanovki-v-snbo-i-op-kto-poterjal-kresla

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews