У Європарламенті закликали позбавити Грузію статус кандидата на вступ до ЄС

У Європарламенті закликали позбавити Грузію статус кандидата на вступ до ЄС

"Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про \"іноагентів\" у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ. З таким закликом виступила євродепутатка Віола фон Крамон"

Силовий розгін мирного мітингу проти закону про "іноагентів" у Тбілісі грузинськими спецпризначенцями викликав жорстку реакцію з боку Європарламенту. Євродепутатка Віола фон Крамон закликала ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, який країна отримала лише в грудні минулого року.

"Насильство проти мирних протестувальників у Грузії повинне мати конкретні наслідки", - заявила фон Крамон у Twitter. Вона запропонувала низку заходів, спрямованих на тиск на грузинську владу, зокрема:

  • Відкликання статусу кандидата на вступ до ЄС: Грузія, на думку фон Крамон, отримала цей статус авансом, щоб не допустити її розвороту у бік Росії.
  • Припинення європейського фінансування проектів Грузії: Цей крок має підкреслити серйозність занепокоєння ЄС діями грузинської влади.
  • Введення санкцій проти проросійського олігарха Бідзіни Іванішвілі: Іванішвілі вважають фактичним керівником правлячої партії Грузії.
  • Заборона в'їзду до ЄС для депутатів, які проголосували за закон про "іноагентів": Цей крок має стати персональною відповідальністю для тих, хто підтримав суперечливий закон.

Нагадаємо, що 25 квітня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав ЄС не розпочинати переговори про членство з Грузією, доки не буде скасовано скандальний закон "про прозорість іноземного впливу". Цей закон, який часто називають "російським законом" або "законом про іноагентів", критикується за обмеження свободи слова та прав громадянського суспільства.

Жорсткі дії грузинської влади проти мирних протестувальників лише посилюють занепокоєння ЄС щодо демократичного розвитку Грузії. Якщо Грузія не вживе заходів для виправлення ситуації, їй може загрожувати втрата статусу кандидата на вступ до ЄС.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews