РосЗМІ оприлюднили версію підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року

РосЗМІ оприлюднили версію підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року

"Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російське видання \"Комерсант\" з посиланням на матеріали слідства"

У жовтні 2022 року для підриву Керченського мосту було використано саморобний вибуховий пристрій, потужність якого еквівалентна 10 тоннам тротилу. Основою цього пристрою було тверде ракетне паливо, яке було приховане в бобінах поліетиленової плівки. Цю інформацію надає російське видання “Комерсант”, посилаючись на матеріали слідства.

Згідно з даними російського слідства, на початку серпня 2022 року плівка, яка важила 22,7 тонни і була розміщена на 22 палетах, була відправлена з Одеси до болгарського міста Русе. Потім вона була перевезена до грузинського Поті, а звідти - до Єревану. Поки плівка перебувала в єреванському терміналі “Трансальян”, вантаж було розмитнено, а після цього було замінено частину супровідних документів.

4 жовтня плівку на автомобілі DAF перевезено через грузино-російський кордон у пункті пропуску “Верхній Ларс”, а через два дні вона була доставлена на оптову базу в Армавірі (Краснодарський край). Там палети було завантажено в машину International ProStar з причепом, за кермом якої був громадянин Росії Махір Юсубов (він не був в курсі планів). Водій мав доставити плівку від ульянівського ТОВ ПЕК-34 на адресу зареєстрованого у Сімферополі ТОВ “Екстра”.

Ці складні переміщення, як зазначено в матеріалах справи, були необхідні, щоб відволікти увагу правоохоронців від вантажу. Російські експерти вважають, що для детонації вибухової суміші було використано вибухову речовину іноземного виробництва на основі гексогену. Детонатор, також прихований під плівкою, спрацював від сигналу GPS-навігатора “у момент проходження заздалегідь заданої точки маршруту”. Це був 156-й кілометр ділянки автомобільної дороги Новоросійськ-Керч.

В результаті вибуху стався обвал двох прольотів мосту, що з’єднують 235-у та 236-у опори, а також було пошкоджено 17 вагонів-цистерн вантажного поїзда. Російський Слідчий комітет вважає, що цей вибух організувала Служба безпеки України.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews