FT: ЄС планує закрити білоруський шлях ввезення розкішних авто до Росії

ЄС готується посилити санкції проти Білорусі, щоб закрити лазівку, яка дозволяла Москві імпортувати розкішні автомобілі та інші західні товари, заборонені впровадженими раніше санкціями.

Європейський Союз планує посилити санкції проти Білорусі, щоб унеможливити обхід санкцій, запроваджених проти Росії. Про це повідомляє видання "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

Очікується, що новий пакет санкцій включатиме:

  • Заборона на експорт до Білорусі та через неї технологій і товарів, які можуть мати військове застосування. Це стосуватиметься, зокрема, електроніки, компонентів та інших товарів, які можуть бути використані для виробництва зброї або посилення військового потенціалу Росії.
  • Заборона на імпорт алмазів з Білорусі. Цей крок є дзеркальним відображенням нещодавньої заборони на імпорт алмазів з Росії.
  • Введення жорсткіших обмежень на експорт до Білорусі предметів розкоші. Зараз європейські компанії все ще можуть продавати свої люксові товари в Білорусь, але не в Росію. Нові санкції мають закрити цю лазівку і унеможливити постачання таких товарів до Росії через Білорусь.

"Люди з оточення Лукашенка, які мають зв'язки з Росією, були великими бенефіціарами цієї схеми. Вони збагачувалися за рахунок обходу санкцій", - зазначив Вітіс Юрконіс, директор проектів аналітичного центру Freedom House у Вільнюсі. "Ми також знаємо, що саме так предмети розкоші потрапляють до Росії - через Білорусь".

Нагадаємо, що Єврокомісія вже представила на розгляд країн-членів ЄС проект 14-го пакету санкцій проти Росії, який, окрім іншого, передбачає ембарго на імпорт СПГ з Росії.

Очікується, що остаточне рішення щодо нового пакету санкцій проти Білорусі буде ухвалено найближчими днями.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews