Як українці оцінюють рівень демократії в країні – опитування

Як українці оцінюють рівень демократії в країні – опитування

"Більшість опитаних (57%) вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною (з них 34% вважають, що майже або повністю, а 23% вважають скоріше демократичною). Про це свідчать дані опитування КМІС"

Згідно з опитуванням КМІС, проведеним у грудні 2023 року та лютому 2024 року, більшість українців (57%) схильні вважати свою країну демократичною.

З них 34% респондентів переконані, що Україна є майже або повністю демократичною, а 23% вважають її скоріше демократичною.

Водночас 14% опитаних відповіли, що Україна є скоріше або цілковито диктаторською, а 27% вважають, що країна поєднує в собі елементи обох систем.

Цікаво, що у грудні 2023 року більшість українців (59%) віддали перевагу демократичній системі правління, тоді як 32% висловилися за сильного лідера.

Заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначає, що розбудова демократії в Україні – це тривалий процес, який потребує участі всіх верств суспільства.

"Хоча Україна й не є наразі остаточно утвердженою демократією, а її інституції не функціонують ідеально, об'єктивно вона рухається в цьому напрямку", – підкреслює соціолог.

Він також додає: "Можна скільки завгодно критикувати політичну культуру українців, але за останні 20 років вони двічі потужно продемонстрували прагнення до демократії під час Помаранчевої революції та Революції Гідності".

Опитування КМІС проводилися серед 1000 респондентів.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews