Кулеба: Половина енергосистеми України пошкоджена російськими обстрілами

Кулеба: Половина енергосистеми України пошкоджена російськими обстрілами

"Половина української енергетичної системи пошкоджена внаслідок російських атак. Проте Україна продовжує вести бойові дії. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Foreign Policy"

В умовах військового конфлікту, значна частина енергетичної інфраструктури України зазнала руйнувань через агресивні дії. Незважаючи на це, країна продовжує оборону. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у розмові з Foreign Policy. Він підкреслив, що новий пакет військової допомоги від США сприяв підняттю бойового духу серед українців. Кулеба вважає, що наявність системи ППО Patriot могла б значно зміцнити цей ефект, адже саме ракетні обстріли є однією з найбільших проблем. Міністр охарактеризував використання балістичних ракет як “головне лихо війни”, яке призвело до значних пошкоджень енергетичної системи.

“Хочу, щоб ваші глядачі зрозуміли: навіть зі зруйнованою половиною енергосистеми, ми продовжуємо управління державою, ведемо оборону та забезпечуємо міжнародну підтримку”, - додав Кулеба.

Щодо ситуації з електропостачанням, після тривалої перерви, весною відбулися нові атаки на енергетичні об’єкти. Цього разу агресори націлилися на теплові станції та ГЕС. В результаті, Трипільська ТЕС у Київській області була знищена, а Зміївська ТЕС у Харківській області серйозно постраждала. “Центренерго” втратило більшість своєї генерації. Також було завдано удару по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі, найбільшій ГЕС країни. Наразі в Україні не застосовуються загальні відключення світла, обмеження стосуються лише Харківської області та частково Кривого Рогу.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews