У "Центренерго" розповіли про наслідки руйнування Трипільської ТЕС на Київщині

У "Центренерго" розповіли про наслідки руйнування Трипільської ТЕС на Київщині

"Наразі продовжується розбір завалів внаслідок удару по Трипільській ТЕС. Перед тим як перейти до оцінки шкоди, необхідно демонтувати важкі бетонні конструкції. Про це заявив голова наглядової ради ПАТ \"Центренерго\" Андрій Гота в ефірі телемарафону"

11 березня 2024 року російські окупанти завдали ракетного удару по Трипільській ТЕС, одній з найпотужніших теплоелектростанцій України. Наразі рятувальники та працівники станції розбирають завали, щоб розпочати оцінку завданих руйнувань.

Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота повідомив, що ситуація в енергосистемі України залишається стабільною, незважаючи на втрату Трипільської ТЕС. "Сподіваємося, що кияни не відчують суттєвих наслідків вже сьогодні, - зазначив він. - Проте, вплив на енергосистему загалом буде відчутний, особливо в пікові години споживання".

За словами Готи, Трипільська ТЕС виконувала роль маневрової генерації, тобто забезпечувала додаткове виробництво електроенергії в моменти пікового навантаження. "Втрата станції негативно вплине на нашу ability to meet these peak demands, especially during the winter months", - пояснив він.

Голова наглядової ради "Центренерго" не назвав точних термінів відновлення роботи ТЕС, проте зазначив, що досвід ремонту станції після подібної зупинки в серпні 2023 року дає надію на швидке відновлення. "Тоді нам вдалося за кілька місяців відновити роботу станції майже до повної потужності. Ми знаємо, як діяти, і маємо орієнтовні терміни, але наразі не можемо їх оприлюднити з об'єктивних причин", - підкреслив він.

Важливо зазначити, що енергетики України роблять все можливе, щоб мінімізувати вплив руйнування Трипільської ТЕС на постачання електроенергії. Запроваджуються режими економії, активно залучаються інші джерела генерації, ведуться перемовини про міжнародну допомогу.

Українці вірять у свою енергетичну стійкість та сподіваються на якнайшвидше відновлення роботи Трипільської ТЕС.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews