Верховна Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Канадою

Верховна Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Канадою

"Верховна Рада ухвалила проєкт закону про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Про це поінформував народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк"

Верховна Рада України прийняла законопроєкт, який стосується ратифікації Договору про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Цю новину повідомив народний депутат від фракції “Голос”, Ярослав Железняк. Він зазначив, що законопроєкт №0242 отримав підтримку 317 депутатів.

Закон було розроблено Міністерством економіки з метою ратифікації Договору про вільну торгівлю, який було підписано 22 вересня 2023 року в Оттаві. Це відповідає вимогам Закону України “Про міжнародні договори України” і є необхідною умовою для його набуття чинності. Очікується, що впровадження цього закону дозволить завершити всі внутрішні процедури, необхідні для вступу в силу змін до Договору. Це сприятиме подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами, дозволить вітчизняним виробникам отримати переваги від лібералізації ринків товарів Канади, а також відкриє нові можливості для українського бізнесу, як для розширення ринків збуту, так і для модернізації власного виробництва.

Нагадаємо, 27 січня 2022 року міністр міжнародної торгівлі, просування експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Канади Мері Енджі та перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко оголосили про початок переговорів про оновлення Договору 2017 року. Результатом переговорів стала модернізована Угода, яка включає нові спеціальні глави про транскордонну торгівлю послугами, фінансові послуги, інвестиції, тимчасовий в’їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю та малі та середні підприємства, торгівлю та корінні народи та належну регуляторну практику.

Угода також містить оновлені глави про цифрову торгівлю, правила походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку. Україна та Канада погодили сучасні переліки всіх обмежувальних заходів та зазначення можливих майбутніх застережень з питань доступу до ринку та національного режиму, які застосовуються сторонами у сфері транскордонної торгівлі послугами та інвестицій.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews