Світові лідери засудили авіаудар Ізраїлю по табору біженців у Рафаху

Світові лідери засудили авіаудар Ізраїлю по табору біженців у Рафаху

"Світова спільнота жорстко засудила авіаудар Ізраїлю по табору переселенців у Рафаху в Секторі Гази у неділю, де щонайменше 45 людей загинуло, ще понад 200 чоловік поранено. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав авіаудар \"трагічною помилкою\""

Світова спільнота жорстко засудила авіаудар Ізраїлю по табору переселенців у Рафаху в Секторі Гази у неділю. За даними, щонайменше 45 людей загинуло, а понад 200 отримали поранення. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав цей авіаудар “трагічною помилкою”. Ізраїльські військові стверджували, що смертоносним ударом по табору переселенців вони вбили двох високопоставлених чиновників ХАМАС. Атаку нібито було здійснено на основі “попередніх даних розвідки”, які вказують на те, що високопосадовці крила ХАМАС були присутні на місці, і що вони оцінили, що “жодної шкоди цивільним особам не буде”. Удар стався у неділю кілька годин після того, як бойовики вперше за кілька місяців обстріляли Тель-Авів ракетами.

Кілька країн закликали Ізраїль виконати рішення Міжнародного суду ООН, який у п’ятницю зобов’язав Ізраїль “негайно припинити” свій військовий наступ на Рафах. Ранін Мікдад, яка жила в таборі, розповіла журналістам, що ізраїльські сили не попередили жителів перед тим, як завдавати удару по цьому району. “Ми сиділи, і раптом пролунав сильний вибух і пожежа. Люди почали кричати. Ми вийшли подивитися, що сталося. …Всю ніч ми витягували понівечені тіла як дорослих, так і дітей. Люди розліталися туди-сюди, потрібні були ліхтарики, щоб знайти останки маленьких дітей”, – розповіла вона.

Кілька союзників Ізраїлю з жахом відреагували на сцени з Рафаху та закликали Ізраїль дотримуватися рішення Міжнародного суду. Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що Ізраїль продовжує “військові дії, які його попросили припинити”. Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила в понеділок, що рішення Міжнародного суду ООН (МС)

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews