Прем'єр Грузії натякнув на готовність до поступок у проекті закону про "іноагентів"

Прем'єр Грузії натякнув на готовність до поступок у проекті закону про "іноагентів"

"Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вважає, що грузинській владі вдасться \"примирити позиції\" із західними партнерами щодо скандального закону \"Про прозорість іноземного впливу\" і натякнув на готовність до незначних поступок"

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе впевнений, що країні вдасться "примирити позиції" із західними партнерами щодо скандального законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу". Він натякнув на готовність до незначних поступок, але чітко окреслив межі компромісу.

За словами Кобахідзе, у діалозі з західними партнерами після останніх зустрічей "намітилися позитивні зміни". "Є відчуття, що зараз з'явилася готовність обговорювати норми закону", - поділився він зі ЗМІ.

Прем'єр пропонує внести компромісні пропозиції через процедуру президентського вето. Президентка Саломе Зурабішвілі вже обіцяла застосувати вето після ухвалення закону в третьому читанні, яке очікується наступного тижня.

"Наші партнери повинні чітко сформулювати свої зауваження та відобразити їх у вето президента. Це має бути оформлене у вигляді конкретного законопроєкту", - пояснив Кобахідзе.

Він запевнив, що влада "готова до обговорень" до того часу. Проте чітко окреслив червоні лінії: "Грузинська мрія" не погодиться на кардинальні зміни, такі як зміна назви закону чи відмова від запровадження спеціального статусу для організацій з іноземним фінансуванням.

"Прозорість - один із найважливіших європейських принципів та цінностей... Але давайте почекаємо, що нам скажуть партнери", - додав Кобахідзе.

Важливо:

  • На тлі прийняття закону про "іноагентів" в Грузії почастішали випадки погроз та нападів на опозиціонерів та активістів.
  • Західні партнери тиснуть на Грузію, погрожуючи обмеженнями, зокрема скасуванням безвізового режиму.
  • 11 травня у Тбілісі запланована масштабна акція протесту проти закону.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews