Президент "Енергоатома", попри обіцянки, так і не задекларував будинок тещі, де мешкає – "Схеми"

Президент "Енергоатома" Петро Котін, попри обіцянку, так і не вказав у деклараці за 2023 рік проживання у будинку в елітному селищі під Києвом, який влітку 2023 року разом із землею придбала його теща за майже 7 млн грн - там оселився сам посадовець з родиною.

Розслідувачі програми "Схеми" виявили, що президент "Енергоатому" Петро Котін не вказав у декларації за 2023 рік проживання у елітному будинку під Києвом, який минулого року придбала його теща.

Як стало відомо журналістам, улітку 2023 року 70-річна мати дружини Котіна стала власницею двоповерхового маєтку загальною площею 288 квадратних метрів у престижному котеджному містечку. Будинок з виходом до приватного озера коштував родичці посадовця 7 мільйонів гривень.

Раніше "Схеми" вже повідомляли, що для купівлі цього та ще трьох ділянок на Київщині вартістю майже мільйон гривень, родичка Котіна не мала достатніх офіційних доходів.

У грудні 2023 року, у коментарі журналістам, Котін визнав, що його родина користується цим будинком, але пообіцяв відобразити цю інформацію у декларації за 2023 рік. Проте, станом на 1 травня 2024 року, дані про проживання в елітному маєтку у декларації посадовця так і не з'явилися.

Журналісти "Схем" намагаються отримати від Петра Котіна пояснення щодо розбіжностей у його декларації, але наразі він не надав їм відповіді.

Ця ситуація викликає низку питань:

  • З яких джерел 70-річна мати дружини Петра Котіна отримала кошти на купівлю елітного будинку?
  • Чому Петро Котін не вказав у декларації місце проживання, де він мешкає з родиною?
  • Чи не є приховування інформації про майно порушенням законодавства про декларування?

Розслідування "Схем" кидає тінь на діяльність президента "Енергоатому" та ставить під сумнів його чесність та прозорість.

Важливо зазначити, що наразі йдеться про підозри, а не про доведені факти. Остаточні висновки щодо цієї справи можуть зробити лише компетентні органи.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews