Сирський: Йдуть жорстокі бої, але Часів Яр залишається під контролем ЗСУ

Сирський: Йдуть жорстокі бої, але Часів Яр залишається під контролем ЗСУ

"Місто Часів Яр Донецької області, попри жорстокі бої на схід від міста, залишається під контролем українських сил"

Місто Часів Яр в Донецькій області, незважаючи на жорстокі бої на сході від нього, залишається під контролем українських сил. Головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський, повідомив про це через Telegram. Найбільш напружені бої на сьогодні тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ. Генерал підкреслив, що Часів Яр залишається під нашим контролем, і всі спроби противника прорватися до цього населеного пункту зазнали невдачі.

Ситуація в районі Часового Яру була особливо складною наприкінці лютого 2024 року. Російські війська зробили спробу наступу на лінії “Часів Яр - Хромово - Бахмут”. Проте ворог відступив через втрату значної кількості броньованої техніки. На даний момент загроза окупації чи оточення Часового Яру навряд чи є актуальною.

В січні 2024 року окупанти розвинули наступ у районах Бахмута та Богданівки, що, на думку експертів, свідчило про їхню мету захопити населений пункт Часів Яр. Вже в середині січня стало відомо, що Росія стягнула в район Бахмута 80 тисяч військ. Хоча окупанти можуть не вдарити усім цим угрупуванням по Часовому Яру, це може бути підготовкою для атаки на Слов’янськ і Краматорськ одразу з трьох напрямків.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року РБК-Україна писала про те, що російські окупанти продовжують зосереджувати свої сили в районі Бахмута та Кліщіївки. Їхня мета очевидна — наступ на Часів Яр

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews