Росіяни просунулися до східної околиці Часового Яру – ISW

Росіяни просунулися до східної околиці Часового Яру – ISW

"4 квітня росіяни провели посилений механізований штурм міста Часів Яр Донецької області (на захід від Бахмута) і просунулися до його східної околиці. Посилаючись на дані Інституту вивчення війни (ISW)"

4 квітня російські війська здійснили посилений механізований штурм міста Часів Яр, що на Донеччині, західніше від Бахмута. За даними Інституту вивчення війни (ISW), їм вдалося просунутися до східної околиці міста.

Геолокаційні кадри, опубліковані 4 квітня, показують, що російська механізована колона просувалася ділянкою траси Т-0506 (Хромове-Часів Яр) до східної околиці мікрорайону Канал (крайня східна частина Часового Яру). Їхнє подальше просування було зупинено українськими бійцями. За словами українського військового, ЗСУ знищили 11 із 25 російських танків та броньованих машин, які брали участь у штурмі.

Просування росіян у Часовому Яру також відзначив український інформаційний ресурс DeepState. "Важка ситуація на схід від Часового Яру, адже росіяни зайшли в крайні будинки", - пишуть аналітики DeepState. "Також були штурми і на багатоповерхівки, але там ворогові не вдалося закріпитися", - додали вони.

Український військовий журналіст Богдан Мірошников повідомив у Telegram, що ворог дістався вул. Зелена у Часовому Яру. Це крайня вулиця міста у напрямку до Бахмута. Мірошников каже, що подібні ситуації вже траплялися раніше, і українським військам вдавалося відкинути окупантів на вихідні позиції (приблизно 750-800 м на схід).

Однак, оглядач зазначає, що ворог робить висновки з попередніх невдач і вже вдається до масованих штурмів із застосуванням бронетехніки. Мірошников наголошує, що дуже важливо не дати загарбникові закріпитися, адже ця частина міста, в якій зараз тривають бої, - панівна висота, яку втрачати не можна.

Раніше у ЗСУ повідомляли, що, окупувавши Часів Яр, росіяни зможуть взяти під вогневий контроль міста Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ та сформувати потужний плацдарм для подальших наступальних дій.

Ситуація у Часовому Яру залишається складною. Українські військові мужньо стримують натиск окупантів. Важливо розуміти, що оборона Часового Яру має стратегічне значення для захисту Донецької області.

Ось деякі ключові моменти з тексту:

  • 4 квітня росіяни здійснили посилений штурм Часового Яру.
  • Їм вдалося просунутися до східної околиці міста, але ЗСУ зупинили їхнє подальше просування.
  • За даними українських військових, 11 із 25 російських танків та броньованих машин було знищено.
  • Ситуація у місті залишається складною, але українські військові стримують окупантів.
  • Оборона Часового Яру має стратегічне значення для захисту Донецької області.
Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews