Чехія не може відправити в Україну майже половину закуплених снарядів через низьку якість – FT

Чехія не може відправити в Україну майже половину закуплених снарядів через низьку якість – FT

"Половину закуплених у рамках чеської ініціативи боєприпасів для України не може бути відправлено на поле бою так швидко, як планувалося, через низьку якість. Про це заявив Financial Times власник найбільшого постачальника снарядів у Центральній Європі, чеської групи CSG Міхал Стрнад"

Постачання боєприпасів для України, організоване в рамках чеської ініціативи, зіткнулося з несподіваною проблемою. Як стало відомо, близько половини замовлених снарядів не відповідають необхідним стандартам якості і потребують доопрацювання перед тим, як їх можна буде відправити на фронт.

Про це повідомив Financial Times власник найбільшого постачальника снарядів у Центральній Європі, чеської групи CSG Міхал Стрнад. Він підтвердив, що перші поставки артилерійських боєприпасів в Україну в рамках ініціативи розпочнуться вже в червні, але значна частина з них буде потребувати доопрацювання.

За словами Стрнада, близько 50% снарядів, куплених за дорученням чеського уряду в країнах Африки та Азії, виявилися недостатньо якісними. Їм не вистачає деяких компонентів, які CSG змушена додавати власними силами.

"Це призводить до значних проблем, адже ціни на такі деталі зараз дуже високі", - додав він.

Незважаючи на ці складнощі, чеська ініціатива з постачання боєприпасів Україні залишається "на ходу", і CSG має намір виконати свої зобов'язання.

Група CSG та інші дрібніші чеські оборонні компанії виступають як посередники для закупівлі снарядів Україні за межами ЄС.

Ситуація з якістю боєприпасів свідчить про те, що процес постачання зброї в Україну залишається складним і потребує ретельного контролю.

Важливо: Чехія та інші країни ЄС продовжують надавати Україні військову допомогу, але їм необхідно вживати заходів для забезпечення якості та своєчасності поставок.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews