Україна не зможе перейти у наступ без мобілізації – WP

Україна не зможе перейти у наступ без мобілізації – WP

"Довгоочікувана американська зброя допоможе Україні призупинити наступ Росії в найближчі місяці, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ, найімовірніше, не зможе відновити серйозні наступальні дії до 2025 року. Про це пише Washington Post"

Посилення зброєю з США може дати Україні час для оборони, але не вистачає особового складу для широкомасштабного наступу.

Очікується, що нова американська зброя допоможе Україні стримати наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності свідчать про те, що Київ, ймовірно, не зможе розпочати масштабний контрнаступ до 2025 року.

Згідно з Washington Post, українські війська втратили свій початковий бойовий запал за два роки війни, а більшість опитаних журналістами американських чиновників вважають, що у президента України Володимира Зеленського немає чіткого військового плану з повернення 20% втраченої території, яка зараз окупована Росією.

Хоча Росія втратила понад 300 000 військовослужбовців пораненими або загиблими, вона зберігає перевагу в живій силі і техніці. Москва продовжує перевершувати Захід в артилерії та інших видах озброєнь.

Представники адміністрації Байдена розглядають 2024 рік як рік оборони для України.

"Шлях України буде залежати від того, чи зможе вона ефективно використовувати отриману зброю, і чи зможе вона мобілізувати достатню кількість військ для поповнення своїх лав", - заявив міністр оборони Ллойд Остін.

Нестача особового складу в Україні підкреслює політичні виклики, з якими, ймовірно, зіткнеться уряд Зеленського.

Дебати щодо мобілізації є делікатним питанням для Зеленського, який повинен зібрати достатню бойову силу, щоб стримати Росію, але водночас уникнути розхитування національної єдності.

"Хто ми такі, щоб казати: "Вам просто потрібно призвати більше людей, щоб воювати". Але в той же час, це дійсно викликає занепокоєння", - сказав американський чиновник.

За словами українського депутата, який погодився говорити з Washington Post анонімно, лютнева заява Зеленського про те, що з 2022 року загинуло 31 000 солдатів, значно применшує справжні втрати у війні.

"Нам дійсно потрібно більше людей, але ми повинні дотримуватися балансу", - заявив парламентар.

Мобілізаційні зусилля частково гальмуються через невідомість та побоювання щодо безстроковості мобілізації, розчарування низькою оплатою праці та побоювання, що український уряд не буде належним чином піклуватися про сім'ї загиблих або поранених.

"Нам все це потрібен час, і тому чим довше не вдається виправити ситуацію з кадрами та мобілізацією, тим менш імовірним стає широкомасштабний наступ у 2025 році", - сказав Роб Лі.

Вашингтон визнав, що сили Росії не настільки виснажені, як вважалося раніше, і що російські війська адаптувалися на полі бою.

Американські чиновники також вказують на необхідність розбудови фізичної оборони України напередодні очікуваного наступу Росії.

"Хороша новина полягає в тому, що Росія за роки цієї війни так і не знайшла способу суттєво скористатися українськими слабкостями", - сказав американський чиновник.

Washington Post зазначає, що новий можливий наступ Росії планується напередодні саміту НАТО у Вашингтоні.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews