Прем'єр Словаччини залишається у тяжкому, але стабільному стані

Прем'єр Словаччини залишається у тяжкому, але стабільному стані

"Стан прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху на нього 15 травня є стабільним, але важким, і його транспортування наразі неможливе"

Стан прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху, який стався 15 травня, залишається стабільним, але важким. Про це повідомили словацькі урядовці у суботу, згідно з інформацією від Aktuality.

Міністерка охорони здоров'я Зузана Долінкова зазначила, що операція, яка тривала дві години у п’ятницю, сприяла позитивному прогнозу для здоров'я прем'єр-міністра. У суботу в обід вона повідомила, що консиліум лікарів оцінює стан Фіцо як стабільний, але все ще важкий.

Міністр оборони Роберт Каліняк додав, що через важкий стан прем'єра його переведення до Братислави найближчими днями неможливе. Він також зазначив, що уряд цінує пропозиції допомоги з-за кордону, але наразі вони не можуть бути прийняті.

Каліняк розповів, що за останні дні у Банській Бистриці, де знаходиться Фіцо, лікарі, медсестри та персонал лікарні імені Рузвельта зробили чимало чудес. Він висловив велику вдячність за те, що стан прем'єра дозволяє сподіватися на одужання. Фіцо у свідомості, хоча й обмежений через серйозне поранення.

Міністр також пояснив, як буде функціонувати уряд під час госпіталізації Фіцо. Він повідомив, що уряд продовжуватиме працювати за програмою, визначеною прем'єром. Наступного тижня заплановано щонайменше два засідання кабінету міністрів. Каліняк також зауважив, що сьогодні в Братиславі може з'явитися більше інформації про інші аспекти функціонування країни у цей період.

Нагадаємо, що 71-річний Юрай Цинтула 15 травня кілька разів вистрелив у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. 18 травня Спеціалізований кримінальний суд Словаччини розглядає клопотання прокуратури про запобіжний захід для нападника.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews