Boeing не вистачає однієї деталі для літаків через санкції проти Росії

Компанія Boeing зіштовхнулася з труднощами при виробництві пасажирських літаків 787 Dreamliner — через санкції, які західні країни запровадили щодо Росії. Виробнику не вистачає однієї з деталей.

Виробник літаків Boeing зіштовхнувся з черговими труднощами, пов'язаними з санкціями, затримками поставок та проблемами з контролем якості.

Цього разу йдеться про пасажирські лайнери 787 Dreamliner, виробництво яких уповільнюється через дефіцит теплообмінників.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну ці деталі виготовлялися на російському заводі в рамках спільного підприємства АТ "ХС-Наука" та RTX Collins Aerospace.

Після початку війни виробництво теплообмінників було перенесено до США та Великобританії.

Однак заводи не можуть впоратися з навантаженням, що призвело до затримок у постачанні деталей та, відповідно, до уповільнення виробництва 787 Dreamliner.

Boeing вже попередив інвесторів, що цього року випустить і поставить менше літаків, ніж було заплановано.

Ситуація ускладнюється й іншими проблемами, зокрема дефіцитом матеріалів та затримкою з сертифікацією пасажирських крісел.

Внаслідок цих факторів авіакомпанія American Airlines вже оголосила про скорочення кількості рейсів деякими маршрутами, а також про закриття сезонних рейсів раніше, ніж планувалося.

Варто згадати, що у 2020 році постачання літаків 787 було припинено майже на два роки через різні проблеми, а за перші сім місяців 2022 року Boeing не поставила жодного лайнера.

Це призвело до зниження кредитного рейтингу Boeing Co. рейтинговим агентством Moody's та першого квартального падіння доходів за останні сім кварталів.

Ситуація змусила Boeing оголосити про перестановки в керівництві. Генеральний директор Дейв Калхун піде у відставку наприкінці 2024 року, а голова дочірньої авіакомпанії Boeing Commercial Airplanes Стен Діл вже покинув компанію.

Окрім проблем з 787 Dreamliner, Boeing стикається з викликами, пов'язаними з контролем якості. Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) під час аудиту виявило численні випадки недотримання вимог контролю якості на заводах Boeing.

Це призвело до звільнення керівника програми лайнерів 737 Max Еда Кларка після аварії з літаком Boeing 737 MAX 9 авіакомпанії Alaska Airlines на початку січня.

Загалом, Boeing переживає складний період, пов'язаний з санкціями, затримками поставок, проблемами з контролем якості та зниженням попиту з боку авіакомпаній.

Як компанія подолає ці виклики, покаже час.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews